čtvrtek 16. února 2012

1. krok - Rozhodnutí

"Já tam prostě chci!!!" To je hlas mého srdce!!

Před samotným odjezdem je potřeba zařídit nespočet věcí a už samotná cesta může někomu nahánět hrůzu, nemluvě o finanční zátěži. Z těchto důvodů je podle mně tak nesmírně důležité právě to ROZHODNUTÍ, které vás za každé situace a před každou překážkou bude tlačit dopředu k cíli. A nedovolí vám se vzdát, ať už jsou reakce vašeho okolí různé...

Je potřeba si položit zásadní otázku: Mám na to?

Tahle otázka také vedla ke vzniku tohoto blogu. Nejen, že ho píšu zejména kvůli sobě a mým blízkým, ale nejvíc by mě potěšilo, kdyby se tento blog dostal k někomu, kdo si s myšlenkou vycestovat do USA teprve pohrává a chce vědět, co to všechno obnáší.

Už teď je jasné, že je to obrovská investice, která se většině lidí nejspíš nevrátí. Vzhledem k nevyzpytatelnému kurzu koruny vůči dolaru. Nemá moc smysl tam jet hlavně kvůli snadnému výdělku.

Člověk je tu plně závislý sám na sobě. Několikahodinová cesta je náročná, nekonečné čekání na letištích během přestupů a střet s jinou kulturou může způsobit kulturní šok. Agentury nezajišťují ubytování a práce bude náročná. Daleko od rodiny, přátel... Máte na to koule???

Žádné komentáře:

Okomentovat